24 Mayıs 2010 Pazartesi

Bunlar da Antep'in Güzelleri:)



Sağdan sola doğru;sedef kakmalı ayna,bakır hamam kasesi,minyatür havan,minyatür çaydanlık,Maraş işi dekoratif sandık,maket top arabası,ufak zil.

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Kurmalı Oyuncak


Pillerin zararları anlatmakla bitmeyecek kadar çok.Tek bir pilin bir ton suyu içilmez duruma getirdiğini duymuştum.Hal böyleyken her gün denizdeki kum taneleri sayısınca pil çöpe atılıyor.

Pilleri Geri dönüşüme göndermek çok önemli.Bir yandan da pil kullanımının nasıl azaltılabileceğini düşünmeliyiz.İşte bir öneri;çocuklarınıza kurmalı oyuncak alın.Kuruyorsunuz bırakıyorsunuz.Zararsız,hem çok eğlenceli.Beni bile oyaladı:)

11 Mayıs 2010 Salı

Antakya Sepeti



Antakya gezisi sırasında aldığım sepetler.Fotoğraflarını çekmek için onları doğaya götürdüm.Doğa ile ne kadar uyumlu olduklarını görebilesiniz diye.Ayrıca çok sağlamlar.Balkonda patates,soğan saklamak için kullanılabilir.İnanmazsınız bir tanesini çamaşır sepeti olarak kullanıyorum.Komşum kendi payına düşen sepeti çiçeklerle donatıp süslemiş,görünce tanıyamadım.Velhasılı her işe yarıyor.
Sepetli günler dilerim:)

4 Mayıs 2010 Salı

Gül Mevsimi




Osmanlıda hali vakti yerinde olan mutlaka bahçesine gül dikermiş.Sabah namazından sonra evin beyi ile hanımı bahçeye iner gül koklayarak salavat getirirlermiş:).Nerde eski beyler,hanımlar,konaklar...


Bizimki de sitenin bahçesi.Pembeler döktürmüş,kırmızılar biraz nazlı.Güzelin nazı çok olur:)