24 Kasım 2009 Salı

Köy Yumurtası


Genetiği değiştirilmiş tohum,hormonlu tavuk,mahiyetini bilmediğimiz yoğurt,suda büyütülen patates,boyalı şeker,içinde meyve suyu bulunmayan ''meyve suyu''...Liste uzadıkça uzuyor.Aslında gıda olmayan gıdaları tüketmeye daha ne kadar devam edeceğiz?
Nasıl diyordu şarkıda;
''Hadi gelin köyümüze geri dönelim!''

9 yorum:

leyya dedi ki...

kesinlikle katılıyorum.haydi gidelim:))

minimalist dedi ki...

sepette yumurta ne güzel görünüyor; üstelik yemesini de çok severim.

gümüşlerin hobi dünyası dedi ki...

suda büyütülen patates...hiç duymamıştım.daha yaşadıkça neler duyup,neler görücez

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Suda patates açlığa çare olacak iddiasıyla büyütülüyormuş.Güneş yok,toprak yok.Bildiğimiz seraya benziyor.Yalnız,toprak yerine su kullanılıyor.

Melek* dedi ki...

İçeriğini baya değiştirmişsin blogunun, bende dikkat etmeye çalışıyorum, mecburiyet falan. Mesela ne olduğu bilmediğimiz yoğurt bir ara süt aldım sanırım mayalamayı beceremedim bıraktım almayı. Meyve sularına gelince hazırları tatlandırılmış olmasından evde sıkılanlar acı geliyor ev halkına daha dün akşam greyfurt elma gibi meyvaları sıktım birer bardak içemedik çoğumuz:)kırmızı gıda boyasınıda ayva çekirdeğinin içinde eşsiz birşeyler saklandığını kaynatıldıkça suyun kırmızı olduğunu keşfettim. Hani lohusa şerbetlerine kırmızı gıda boyası koyarlarla, onun yerine ayva çekirdekleri atmalarını tavsiye ederim. Tabi ayva mevsiminde buzluklar ayva çekirdekleriyle stoklanmalı :))İnatla dikkat etmeye çalışacağım. Bilmem ne kadar başarırım. Sağlıcakla kalın.

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Kurban Bayramı geçirmeniz dileğiyle.
Sevgiyle kal

gümüşlerin hobi dünyası dedi ki...

kurban bayramın mübarek olsun.hayırlı,huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmen dileğiyle.

ceyt dedi ki...

canım hayırlı bayramlar diliyorum.
sevgiler...

Aymen dedi ki...

Kurban Bayramınızı kutlar hayırlara vesile olmasını temenni ederim.