Genellikle pazar kahvaltılarını eşimle birlikte hazırlarız.Onun haricinde mutfağa girecek vakti olmuyordu yoğunluğundan dolayı.Malumunuz tüm dünyada Amerika kaynaklı bir ekonomik kriz kasırgası esiyor.Eşimin işyeri de durgunluktan nasibini alınca,işten erken gelip akşam yemeği hazırlamaya başladı:)Umarım krizin etkileri çabucak geçer,biz de alıştığımız yemeklere geri döneriz:))
İşte ciğer kızartmasının tarifi;önce malzemeler:
_Yarım k.g. tavuk ciğeri,
_Kızartmak için yağ ve teflon tava.
Yapılışı:İyice yıkadığımız ciğerlerin suyunu süzdürdükten sonra kızgın yağa bırakıyoruz.kapağını kapatıp suyunu salmasını sağlıyoruz.Kendi suyunda biraz pişirdikten sonra kapağı açıp suyunu çektiriyoruz.Arkalı önlü iyice kızardığına kanaat getirince ocaktan alıyoruz.Yanında patates kızartması,patates püresi ya da pilavla servis ediyoruz.
19 yorum:
çok severim baharatlı ciğeri baharat olunca kokusu olmadığı için seviyorum aslında yeni yeni alışıyorum da denebilir ciğer yemeğe,ama olmadımı arıyorum:) ellerine sağlık....
Esin yemek yapiyorsa cok sanslisin demektir,benim esim hazir corbayi bile yapamazda.
Ciger kebabini Urfada yiyemedik orda kahvaltida yenirmis cok sicakti .
barbunya iki cesit oluyor biri renkli digeri fasulye gibi olani,bazen bende renkli olanini aliyorum.
canim burdada kriz kendini gösterdi firmalar isci cikariyor,firmalar iflasini bir bir acikliyor hakkimizda hayirlisi bakalim nereye kadar gidecek krizin sonu
sevgiler
umarım nu kötü günler çabuk geçer
iyi tarafından bak hazır yemek evde bekleyen eş :))
sevgilerr
ciğeri pek sevmem, ama kızartmasını denememiştim böyle güzeldir herhalde;) senin yaptığın nefis gözüküyor, denemeye değer;)ellerine sağlık arkadaşım....
Canım,
eşinin ve senin ellerine sağlık. Allah birbirinizden ayırmasın.
Mutluluğun resmi bu işte. Bir şeyleri paylaşmak. BU ne olursa olsun.
Sevgiyle kal.
selam güzel yorumun icin cok tesekkür ederim evet tarifte resimlerde arkadasimdan
böyle bir esin oldugu icin cok sanslisin masallah benimkide krizde erken geliyor ama koltukta pineklemeyi tercih ediyor
her ikinizde ellerine saglik sevgiler
canım merhaba..ciğer nefis görünüyor..eşimde ciğeri çok sever..
iki gün önce lahana suyu için yine büyük lahana yaprağı haşladım..ciğerim olsaydı ciğerle pirinci büyük lahana yapraklarına sarığ bohça gibi büyük yapacaktım.yıllar önce yemek kitabımda vardı..ve bugün tesadüf turkmaxda ayşe tüter pazı yaprağında ciğer yaptı aynı anlattığım gibi.
eline sağlık eşim için tabağı alıyorum.sanada çok tşk ediyorum cüzdanımı buldum.tamdakartları iptal etmiştik.bu mübarek gün hürmetine Allah c.c.den dilerim hepinizden razı olsun..sağlık mutluluk ağız tadında günler dilerim amin.
canım merhaba yine ben.yorum yazarken 2 yorum vardı gönder deyince birkaç yorum oldu..
saatin kaç diye baktımda.ayarlarda istanbul GMT OLARakmı görünüyor acaba.
aaa:)) yakaladımm burdasın canım ilk yorumum çıkmış.ayarlardan zaman dilimini İSTANBUL GMT 00MI NE öyle bir şey olması lazım ayarla canım..okmi..
Peki,teşekkür ederim:)Hiç dikkat etmemiştim saate.
Cüzdanını bulmana çok sevindim:)
Baharatla harmanlanınca çok lezzetli oluyor.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
Hayırlı cumalar.
cıgerı pek sevmem ama bu hos gorunuyor ellerınıze saglık
canim esinin ve senin ellerinize saglik,çok sanslisin benim esim sadece ve sadece mennemen yapar,ondanda hisrarci olmam lazim:))allah mutlulugunuzu bozmasin amin...sahane olmus olsa da yesem:))opuyorum
Ciğeri çok severim.Bursa'ya her gidişimde annecimde yapar sağolsun
Eşim kokusuna bile tahammül edemez
:(
Ellerinize sağlık
oyy ciğerrrr,çok severim ben ya,ama dana ciğere olcak:) yanına da patates kızartması offss be nası canım çekti:)
eşinin ellerine sağlık:)
Ben çok severim tavuk cğerini üzerinede bol limon sıkarım.nasıl canım çekti yine
ellerine sağlık
sevgiler
kızarmış patates dilimleriyl birlikte harika gorunuyor
Merhaba ellerine sağlık, güzel bir yemek olmuş. Sevgiler Nesrin
arnavut cigerini de severim
uzun zamandır yemedim hatırlattın
lezzetli görünüyor ellerinize sağlık
Yorum Gönder