29 Aralık 2008 Pazartesi

Noel,Hicret ve Yılbaşı



Kurban Bayramını,''hantır hantır, kanırtarak hayvan kesmek''olarak algılayan zihniyete inat,Hristiyanların Noel bayramını ''bir gecelik eğlence için milyonlarca çam ağacını ve hindiyi katletmek''olarak algılamıyorum, tüm Hristiyan dünyasının Noel Bayramını kutluyorum.



Biliyorsunuz dün gece Rasulullah Efendimiz'in Mekke'den Medine'ye hicretinin 1430.yıl dönümüydü.Bu çileli ve mübarek yolculuğa iştirak eden Ashab-ı Kiram Efendilerimizi rahmetle anıyor,tüm İslam Alemi'nin Hicri Yılbaşını kutluyorum.


Müslüman kardeşlerime bu vesileyle hatırlatmak istiyorum:

Lütfen Lafzatullah'ın baş harfini büyük harfle yazalım(Allah).Türkçede özel isimlere büyük harfle başlanır.Bu bir saygı ifadesidir aynı zamanda.Unutmayalım ki saygıya en layık olan Yüce Allah(c.c.)'tır.


israilin sergilediği vahşeti protesto etmek isteyen bazı arkadaşlar, blogları bir süre susmaya davet etmişler.Ben zaten ara vermiştim ama bu konuya duyarlı olan diğer arkadaşlarımı da ara vermeye davet ediyorum.Son olarak bir Hadis-i Şerif:

''Müslümanlarla yahudiler arasında çok kanlı bir muharebe olmadıkça Kıyamet kopmaz. O muharebede müslümanlar yahudileri tamamiyle öldürürler''Buhari 2709

11 yorum:

Saliha dedi ki...

ARKADASIM NE KADAR DOGRU VE GUZEL YAZMISSIN..SAYFALARINDA CARSAF CARSAF ET YEMEKLERI YAYINLADILAR SONRA BIR BAKTIMKI KURBAN BAYRAMINDA HAYVAN KESMEK CANILIKMIS...KIMSE RABBULALEMINDEN DAHA MERHAMETLI OLMAZ HADDIMIZ DEGIL!!!!..HICRI YILBASIN MUBAREK OLSUN HAYIRLA GETIRSIN INS...

HADISIDE HATIRLATTIGIN ICIN TESEKKURLER...SU HADISTE BANA SENI ANIMSATIYOR;MUMINLER BIRBIRLERINE HAYRI TAVSIYE EDERLER..ALLAH CC RAZI OLSUN....

Baharcicegi dedi ki...

Yazdiklarinin hepsine harfiyen katiliyorum,kalemine saglik
Israilin yaptigi vahseti dünya seyrediyor ama herzaman oldugu gibi masum insanlar öldügüyle kaliyor.

Adsız dedi ki...

Öyle bir ahhh çekiyorum ki sorma gitsin. Allah'ım bize soracak mümin kardeşleriniz yardım isterken siz nelerle uğraşıyordunuz diye. Ama yok verecek cevap yok... Boyunlar hep bükük kalacak. Herşey sözlerde kalıyor. Nedir efendim İSRAİL'İ KINIYORUZ. Kardeşler kınmakla Allah'ın vicdanından nasip almamış o zihniyetlere hakettikleri cevabı veremiyoruz. Ama en azından onları yaptıkları ticaretle vuralım. Onların yaptıkları malları almayalım. Lütfen Allah için...

Bu arada yeni yılın herkese dilediği şeylerivermesi dileğiyle.

Sevgiler

www.mutfakbocugu.com

NiNo dedi ki...

hayirlar getirsin insallah canim

Disalce dedi ki...

canım arkadaşım ağzına sağlık...

bütün yazdıklarına katılıyorum....

Hicri yılbaşın mübarek olsun....

yemek dedi ki...

Allah razi olsun Saliha. Bu kervana katildigin icin...
Ayrica saygi duymayan zihniyet bizim saygimizi da kendi üstünlükleri olarak algilar diye de düsünmeden edemiyorum.
Ormanlarin kayboldugu böyle bir asirda katledilen güzelim camlara kiyanlarin, sadece Allah rizasi icin kurban edilen hayvani kesene de, kesilene de ne seref getirecegini anlamsini beklemek iyimserlik. Bizim rabbimiz kurban etmemizi istiyor, onlarinki(!) agaclarin kesilmesini istiyor olamaz!!!...

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
Bembeyaz yağan kar, ne yaşanmışsa yaşansın örter geçmişin hatalarını... Yeni bir gelecek sunar bize ve yeni bir başlangıç... Yeni yılın tüm insanlığa ve ülkemize barış, mutluluk getirmesi dileğiyle yeni yılınızı kutlarım. Her şey gönlünüzce olsun!
Sevgiyle kal.

Unknown dedi ki...

yeni yiliniz kutlu olsun, saglikli mutlu bir yil dilerim

sevgilerimle

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Yeni yılda, her şeyin gönlünüzce olmasını diler, tüm beklentilerinizin gerçekleşmesini temenni ederim. Mutlu yıllar...

akasyakokusu dedi ki...

SELAM VE SEVGİLER SUNUYORUM CANIM SANA.SENİ GÖRMEK NE GÜZELDİ TŞKLER YAZMIŞSIN BANADA.
AZ EVVELDE MELEKTEYDİM..O NASIL ŞİMDİ MORALİ İYİMİ.RABBİM BÜYÜKTÜR İNSANOĞLUNA ELBET SABIR VERMİŞ GÖRÜŞÜNCE TAZİYELERİMİ İLETİVER OLDUMU.
AYRICA BANA YAZDIĞIN YORUMDAKİ GİBİ NEYİN YADA HANGİ MARKANIN KİMİN ÜRÜNÜ OLDUĞUNU TAM BENDE BİLMİYORUM.BİRKAÇ ARKADAŞIN TEKLİFİYLE ALDIM YAZILARINI.ÖNCEDE MAİLLE GELEN BAZI MARKALARI BİLİYORDUM.MESELA BİRKAÇ MARKA BİLİYORUM ONLARI ALMAMAYA ÇALIŞIYORUM.ÇOCUKLARADA AÇIKLAMA YAPIYORUM NEDENİNİ.BİLMEDEN ARAŞTIRMADAN ARADA BAŞKA MARKALARIDA BOYKOT ETMİŞ OLABİLİRİZ BELKİ.KONUYU AYRINTISIYLA BİLENLERİN AFFINA SIĞINIYORUM.
SENİ GÖRMEK GÜZELDİ YENİ YILINIDA HİCRİ YILIMIZIDA KUTLUYORUM.HEPİMİZE HAYROLA..

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

Ne kadar güzel yazmışsınız,tebrik ediyorum.Hep savunduğm birşeyi dile gtirmişsiniz.Dünyada yeşilin solduğu bir ağacın bile önemli olduğu günümüzde buna herkesin sessiz kalması beni çok üzüyor doğrusu.Artık düşünmeye üşenen nesiller geliyor.Düşünmeden yaşayan.düşünmek işlerine gelmeyen,kolaya kaçan.Rabbimden dilerim tüm müslüman aleminin gözleri açılsın artık,birbirlerine düşman olmayı bırakıp bazı oyunların farkına varsınlar ve bu gidişe dur desinler.
Sizleri yahudi markalarına karşı boykota davet ediyorum,en azından bizim cebimizden güçlenmesinler.
Bu konuyu gündeme getirdiğin için teşekkür ediyorum.Kimseye bir düşmanlığımın bulunmadığını sadece haksızlığa göz yumanların karşısında olduğumu belirtmek isterim.
Bu suskunluğa bende katılıyorum.