2 Ekim 2009 Cuma

Pazar Filesi,Organik İp ve Tabiki Sepetler


Burası İstanbul,Eminönü,Kutucular Caddesi(Tahtakale civarı).Sepetler,ağaç işleri,alışveriş fileleri...Ne ararsanız var.
Gezmesine gezdim de,alışveriş anlamında pek nasiplenemedim.Uçakla Antep'e sepet götüremeyeceğime ikna olduktan sonra iç geçire geçire ayrıldım çarşıdan(iki minik sepetle birlikte).Evimde sepet yok değil lakin bunlar başka bir güzel göründü gözüme.


Fotoğraflara bakıp da çarşıda hep İstanbul sepeti satıldığını sanmayın.Bir iki esnaf özüne bağlı kalmış.Bir tanesi hem üretiyor hem satıyor.Çetinkaya Ağaç İşeri.










Bir de pazar filesi almaya niyetlendim.Pazara falan çıktığım yok da özenti benimkisi.Çantamda bulundururum naylon poşet kullanmamak için.Benim aldıklarım %100 pamuk ipliğinden.Organik de diyebiliriz.''İçine sentetik karıştırılmamış'' anlamında kullandım 'organik' kelimesini.Bir de renklileri var bunların.Kırmızı,mavi,pembe...Renklerine kanmayın.Sentetik ipten üretilmişler.Dokunarak kolayca anlayabilirsiniz.Ben bordo olanlarına pek heveslendim de dokununca vazgeçtim:)



Neden naylon torba kullanmamalıyız?Benim ağzım pek laf yapmaz.Link vereyim çevreye duyarlı arkadaşlar için.Ben okudum öğrendim.Bir an önce bez torba edinmem gerekiyor.
http://pazarfilesi.blogspot.com/





Bu yumaklar %100 pamuk ipliğinden.Organik yani.Ne işime yarar bilmiyorum.Sadece evimde bulunması bile mutluluk veriyor bana.İçine sentetik girmeyen o kadar az şey kaldı ki.



11 yorum:

Tijen dedi ki...

Ben de bayılırım Tahtakale'ye. İnsan orada neler bulmaz ki...

Çay saati dedi ki...

Harika bir şehirde yaşıyorsunuz.Antep yemekleri ve cana yakın insanlarıyla bambaşka bir ilimiz.Yazılarınızı zevkle takip edecegim.Sevgiler.Aida

PAPATYA PRENSES dedi ki...

o iplerden güzel nihale olur ve servis altlığı. sonra kavanozlara kumaştan fırfır yapılıp bu iplerle bağlanır. oo yapılcak çok şey var:)

canım yine tahtakale çekti:)

beste dedi ki...

Tahtakale'de herseyi bulabilirsiniz ah nasil ozledim sokaklarini arsinlamayi:)

nalan dedi ki...

hakikaten aklım gitti şimdi o yumaklara.
pazartesi ya da bilemedin salı günü ağır hasta mı olayım acaba?
hafta sonu gidilmez oralara, hafta içi gitmeli :)

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
bayıldım sepetlere. Benim de hayatta en çok sevdiğim şey sepet.Ahşap olan,ağaç olan her şeye vurgunum. Ben orada olsaydım hangisine bakacağımı şaşırırdım herhalde.
Teşekkürler,kendimi orada hissettim.
Sevgiyle kal.

Mavi Elmas dedi ki...

Pazar filesi bu yaz kullanmaya başladım. Ama bu sefer evde çöp koyacak naylon torba bulamada zorlanmaya başladık. Üstelik biz camları, kağıtları ayrı ayrı poşetleyip kendi kutularına atıyoruz. Bir yanda geri dönüşüm için çaba gösterip bir yandan naylon torba kullanıyoruz bu ne mantık anlamadım ya. Fileyi pazarda da kullanmak biraz zor oldu eskiden nasıl yapıyorduk merak ettim annemin çok küçükken kullandığını hatırlıyorum çünkü. belki kışın portakal elma gibi meyvaları alırken daha rahat olur. Bende iki fileyi balkona patates soğan koymak için rahat oldu. Bir taneyide çantamda taşıyorum lazım olur diye.

ceyt dedi ki...

canım bayıldım sepetlere.bende gördümmü dayanamam.
kocaman sevgiler...

minimalist dedi ki...

sepet severler birbirini buldu desene :))

Selamlar...

Unknown dedi ki...

Ben olsam sepetleri kargoyla gönderirdim ya da kartvizit alıp esnaftan seçtiklerimi daha sonra isterdim :) O sepetler bırakılır mı hiç..

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Evet,o an için kargoya verme imkanı yoktu.Kartviziti aldım ama.)