19 Ocak 2010 Salı

Haiti'de Deprem!



''Amerika'nın en yoksul ülkelerinden biri olan Haiti'de salı günü meydana gelen depremde ölü sayısının yüz bini aştığı, halen yüzbinlerce kişinin ise enkaz altında olduğu belirtiliyor. Yetkililer, açlık ve susuzluk sorunun baş gösterdiği ülkede ölü sayısının hızla artmasından endişe ediyor.

Uluslararası örgütler, dokuz milyonluk Haiti'de üç milyon kişinin depremden etkilendiğini, ülkede hükümet binaları başta olmak üzere birçok binanın yıkıldığını, elektrik, iletişim ve ulaşım hatlarının devre dışı kaldığını bildiriyor.

Haitili Depremzedelere Nasıl Yardım Edilebilir?

•Kredi kartınızla online bağış yapabilirsiniz


•Haitili Depremzedelere Banka hesap numaraları aracılığıyla bağış yapabilirsiniz.


•5777 SMS Bağış hattıyla bağışta bulunabilirsiniz. TURKCELL, VODAFONE VE AVEA faturalı ve kontörlü telefonlarından “HAITI” yazıp, 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.''

Haberin kaynağı:

http://www.kimseyokmu.org.tr/Support.aspx?InDbId=71

9 yorum:

gümüşlerin hobi dünyası dedi ki...

Haiti ile ilgili yazını görünce çok sevindim.dünden beri bende böyle bir yazı yazıyorum ve bu konuda o kadar doluyum ki.hala yazımı tamamlayamadım.hiçbir blogda da bu konuyla ilgili bir yazı görmeyince üzüldüm ve onun için bu konuda yazı yazma kararı aldım ama senin yazını görünce çok sevindim.malesef bazı insanlarda ayrımcılık çok var ve insanlara başta insan gözüyle bakmıyor bazı insanlar.renk ayrımı,dil ayrımı yapmamayı öğrenmeli bazı insanlar ama....neyse canım bu konuda biraz doluyum.hayırlı günler

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Allah yardımcıları olsun.Biz Türkiyeliler de deprem gördük.Onları en iyi biz anlarız.

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

RABBİM yardımcıları olsun..
Üzücü ..tv de haberlere bakamıyorum onların o halleri gördükce içim parcalanıyor.Nihayetın de bizim başımıza gelmıyeceği ne malum..

ALLAH ım afatından esirgesın..

iffetin günlüğü dedi ki...

bu konudaki hassasiyetinizden ötürü ben de tebrik ediyorum.nasıl olsa birileri yardım ediyordur düşüncesi var galiba bizde..normalde de gelir seviyesi çok düşükmüş Haitide iç savaşlar falanda vardı bir ara..Allah yardımcıları olsun..

kermeste beğendiklerinizi siz seçin.. ben size hediye ederim..selamlar..

CAHİDE dedi ki...

Paylaştığın,hatırlattığın için Allah razı olsun canım...

Melek* dedi ki...

Paylaşımın için sağol, depremi en iyi anlayanlardan birisiyim dir heralde. Hala sallanıcazmı sallanıyormuyuz korkusu taşırken bir yerlerde yıkıntılar arasında kurtarılmayı bekleyen insanlara nasıl duyarsız kalırız. Bizde hiç olmassa mesaj çekelim Dua edelim. Beni en çok üzen ölülerin yakılmasıydı. Allah mecbur bırakmasın böyle bir duruma...

Urfa Tutkunu dedi ki...

Ebeveynleri ölen çocukların ne yazık ki misyonerlerin eline geçtiğini üzülerek duyuyor-izliyoruz. Bu noktada daha bilinçli ve duyarlı olup yardımı yaymaya çalışmamız lazım.
Artık benim de bir blogspot adresim var. Yeni adresimden merhaba.

TAZE NANE dedi ki...

Hayattaki en kötü şeylerden biri. Nasıl üzüldüm, bizde aynı durumu yaşadık, Allah yardımcıları olsun.

gümüşlerin hobi dünyası dedi ki...

Mevlid kandilimiz mübarek olsun.Allah bu mübarek günü layıkıyla idrak edebilmeyi nasip etsin

çoktandır yoksun.herşey yolundadır inşallah.hayırlı günler