Malzemeler:
_Yarım k.g. madımak,
_Yarım kangal sucuk,
_1 adet kuru soğan,
_1 kahve fincanı pilavlık bulgur,
_Yarım çorba kaşığı salça,
_Yeterince tereyağı,
_Pul biber,
_Körmen(Güzel kokulu bir ot)
Yapılışı:Madımak iyice yıkanır.Yemeklik doğranmış soğan tereyağıyla kavrulur,salçası ve baharatı eklenir.Yemeğin buraya kadar hazır olan kısmına ''soharıç''denir.Doğranmış sucuk ve madımak sırasıyla ilave edilir.Ispanak yemeğine ne kadar su ilave ediliyorsa aynı şekilde suyu ayarlanarak dökülür.Kaynamaya başladığında bulgur atılır ve yarım saat kadar orta ateşte pişirilir.Son olarak üzerine tereyağında kızdırılmış körmen otu dökülür.Afiyet olsun.
Not:Sivas'ta bir köy gezintisi için tıklayın.
2 yorum:
çok severim madımak yemeğini.çocukluğumda yerdik..şimdi madımak nerdeee ??
işte benim favori yemeğim.bayramda sivas a gidicem umarım babannem madımak kurutmuştur:)
Yorum Gönder