Bursa'dan getirdiğim yapraklar bitmişti.Bu vesileyle Antep yaprağını deneme imkanım doğmuş oldu.Antepteki üzüm bağları pek kaliteli üzüm vermiyor ama yaprakları çok lezzetli.Boyutları büyük olduğu için sarması da pek vakit almadı.Aralarında bir servis tabağı büyüklüğünde olanlar bile vardı:)
Malzemeler:
_1.5 su bardağı bulgur,
_2 adet kuru soğan,
_8-10 diş sarımsak,
_300gr. yağlı kıyma,
_1 çay bardağı sıvıyağ,
_yaklaşık bir kaşık biber salçası,
_Yarım limon suyu(limon tuzu veya sumak ekşisi),
_Karabiber,pul biber,tuz.
Yapılışı:Soğan ve sarımsaklar yemeklik doğranır.Diğer malzemelerle birlikte yuvarlak bir tepside yoğrularak karıştırılır.Yaprakların üzerine bir miktar iç malzemeden konur ve sarılır.
Dolmanın üzerine ekşi bir sos hazırlanıp dökülüyor.Ben içindeki kırmızı biber miktarını biraz abartmışım:)Kırmızı biberi çok sevdiğim için öyle oldu galiba:P
Bu sosun özelliği bol sarımsaklı ve acılı olması.Yapılışı şöyle;Bir adet salçalık kırmızı biberi yağda iyice kavurdum.Yeterince kavurduktan sonra, ince doğradığım sarımsakları ekledim.Sarımsağın kokusu çıkınca, baharatları ve ufak doğranmış domatesi ilave ettim.Ocaktan almadan hemen önce de limon sıkmak gerekiyor.Bol acılı olduğu için, yerken biraz bağırtıyor ama lezzetli bir sos:)
4 yorum:
merhabalar cnm
sarmalar nefis çoook severim ellerine sağlık
yılbaşı ile ilgili yazdıklarına tamamen katılıyorum,yılbaşı aslında hristiyanların dini bayramı, hem de rezillikleri ile güya kutladıkları hz. isanın doğum günü çok yazık neyse bunlar uzun mevzular öptüm canım.....
off ağzım sulandı bol acılı tam bana göre harika görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler
Ahhhh sarmaya bayılırım.Çok emek verilir ama nefis bir lezzetir doğrusu.Ellerine sağlık harika olmuşşş...
Merhaba sitenize sevgili bengisu' dan ulaştım.arkadaşlarımın arkadaşlarına da bir bakayım dedim.diğer sitenizde özellikle pompei hakkında yazdıklarınızı okudum.bu hikaye benide her zaman etkilemiştir.güzel bir paylaşım.bu hikayeleri okudukca aklıma şimdiki zamanlar gelir hep.:(neyse sitenizi ve yazılarınızı çok beğendim.ellerinize sağlık.sarmalardan olsa da yesek.
görüşmek dileğimle.şimdilik hoşçakalın.
Yorum Gönder