31 Aralık 2007 Pazartesi

Şekerpare

Tarif Portakalağacından.

Malzemeler:
_1 paket margarin, oda sıcaklığında
_1 su bardağı pudra şekeri
_4 yemek kaşığı irmik
_2 yemek kaşığı hindistan cevizi
_2 yumurta
_4 su bardağı un
_1 paket vanilya
_1 paket kabartma tozu
_Fındık içi.

Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
Yapılışı:
1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.Unun azar azar eklenmesi gerekiyor.
Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.170 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
Şerbeti için;3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın ve soğumaya bırakın.Şekerpare fırından çıktıktan bir kaç dakika sonra soğumuş şerbeti üzerine dökün.

5 yorum:

Melek* dedi ki...

yeni yılın ilk tatlısı ilan ediyorum bunu:) ellerine sağlık çok şeker durmuşlar :)

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Yeni yılın size ve tüm sevdiklerinize sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar...

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

şekerpareden banada kaldımıı nefis görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler

sevimin sayfasi dedi ki...

mmmmmh,nefis olmus
ellerine saglik

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik cok lezzetli görünüyor.Mutlu yillar.