Malzemeler:
_2 su bardağı barbunya(bir gece önceden ıslatılmış)
_5 adet havuç,
_1 adet iri soğan,
_Yeterince salça,
_1 tatlı kaşığı şeker.
Yapılışı:Yemeklik doğranmış soğan zeytinyağıyla pembeleştirilir.Salça eklenir,biraz kavrulur ve küp küp doğranmış havuç eklenir.Şeker ve üzerini basacak kadar su ilave edilir(gerek görülürse tekrar su ilave edilebilir).Barbunyalar pişene kadar orta ateşte pişirilir.Soğuk olarak servis edilir.
18 yorum:
ee hadi ama tarif nerde:) yine aylarca eklemeyi düşünmüyormusun? :))
Benim barbunyalar niye bu kadar esmer çıkmış onu düşünüyorum:))
ellerine saglik
www.deturkserecepten.blogspot.com
Emel
canım zeytinyağlı barbunyayı çok severim.nasıl güzel olmuştur şimdi olsada yesem.ellerine sağlık.
helle evet tokat versiyonu:))sivasla benziyormuş bak:))
iyi geceler.
Ellerine sağlık canım, sorunun cevabı salça da...:))
olsa da yesem şimdi..
o barbunyanın kendi rengi olabilirmi he nedersin? :)) ellerine sağlık taze barbunyayı çok seviyorum bunuda seviyorumda pişirme süresi uzun diye çok sık yapmıyorum:))hayırlı geceler
canım selamlar, yorumunu okudum.bloggerin daha kolay olduğunu düşünüyorum.blogcuya alışmam zaman alacak.ama şimdilik blogcuda pek sorun yok gibi.
ancak ben bloggerin tekrar kapatılacağını sanıyorum.ondan da öte meb tarafından da sık sık yasaklı site ilan ediliyor, her ne kadar şahsımla ilgili olmasa da mahkemelerce kapatılan erişime yasaklanan bir blogda kalmak istemedim.eğer blogcu da da kapatılma olurdsa zaten web yapacam artık napayım..yeni adresimde de beni yalnız bırakmamanı dierim.sevgiler.iyi geceler.
NURDAN
nurdaninmutfagi.blogcu.com
sevgili vefalı arkadaşım bende aranızda olmaktan çok mutluyum.teşekkür ederim.her zamanki gibi bloğun ve tariflerin harika..barbunyaya bayılırım..ellerine sağlık..sevgilerimle..
günaydınlar ziyaretiniz için teşekkürler.
Ellerine sağlık..Karanlık çıkmasının sebebi havanın kapalı oluşundan olabilir..))Bazen bende aynı sorunları yaşıyorum..
Sevgiler..
Ellerine sağlık barbunyayı nedense fasulyeden daha çok severim.
sevgiyle kal
Nefis görünüyor canim ellerine saglik.Tüm tdanlara afiyetler olsun.sevgiyle kal.
Zeytinyağlı yemekler herzaman favorimdir.Eline sağlık canım...Sevgiler....
mmmmmm şahane görünüyor ellerine sağlık canım..kocaman sevgiler..
bende cok severım harıka gorunuyor ellerıne saglık canım sevgıler..
Barbunya bizim için hem yazın hemde kışın lezzetli yemeği.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
cok lezzetli olmus
zeytinyagli tüm yemekleri cok severim
ellerine saglik canim
Hımm nefis görünüyor..Barbunyayı çok severiz..Ellerine sağlık..Desteğin için tşk ederim..
Her ne kadar tvde buraları karışık görsekte kırsalda daha karışıktır durumlar.
Burası merkez ve gece yarılarına kadar marketler açıktır..insanlar paklarda oturur gece 12.de bile eşimle yürüyüş yaparız biz..gecenin bir yarısı ani bir ihtiyaç için markete gideriz.yollar güzel merkezde olmanın avantajı ayrı güzel.midyat hasankeyf tarafını düşünürseniz ayrı bir güzel..merkez klise,manastır,türbe ve cami dolu..dediğim gibi yollar açık benimde kapım açık buyrun bekleriz tabiki.
sevgilerimle.
Yorum Gönder