Malzemeler:
_1.5 su bardağı pirinç,
_Yarım çorba kasesi haşlanmış et,
_1 çorba kaşığı şehriye,
_Yarım çorba kaşığı tereyağı ya da 1 çorba kaşığı sıvıyağ,
_Et suyu(pratik olarak 1 su bardağı pirinç için 1.5 su bardağı koyuyorum)
Yapılışı:Şehriye, yağda sürekli çevrilerek kavrulur.Rengi koyulaşınca yıkanmış,suyu süzülmüş pirinç eklenir.Biraz daha kavurup haşlanmış etler ilave edilir.Suyu ayarlanıp tuzu atılır ve çok kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
13 yorum:
Pilav nefis görünüyor.Eline sağlık.Cumhuriyet Bayramın kutlu olsun.
Kim hayir derki bu pilava? Ellerine saglik.
Sevgiler...
ziyaretiniz için teşekkürler.ellerinize sağlık pilavız harika.çok şükür kavuştuk sayfalarımıza.inşallah birdaha tekrarlanmaz.hoşçakalın.
canım cumhuriyet bayramımız kutlu olasun..
nefıs ellerıne saglık sevgıler..
etli pilav müthiş güzel.ellerine sağlık canım.öpüyorum çook.
sevgiler..
hımm ben bu görüntüyü bir yerden hatırlıyorum:)) yapanın ellerine sağlık:) ben girmiyeli yinemi kapandı bloglar:( hayırlı geceler
özlemişiz bloglarınızda gezmeyi..pilav enfes gorunuyor..eline sağlık
Aynı keşmekeşi ben de yaşadım dün gece, tam sevinmişken yine engellendi yi görünce çıldırıyodum :)
Bu arada tabak da sunum da nefisss..
Sevgiler
ellerıne saglık arkadasım.. cok guzelolmus
sevgılerımle..
canim gecmis olsun dileklerin icin tesekkür ederim,babamin durumu iyiye gidiyor sükür.
Pilav tane tane nefis olmus eline saglik canim
hiç denemedim ama hepde merak ettim şehriye pilavını..hemde bu etli..harika görünüyor..
ellerine sağlık...
Harika görünüyor.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
pilavınız çok çok güzel görünüyor şık bir dizaynlada sunulmuş ve tabağı çok beğendim çok şık bir tabak,ellerinize sağlık herşey için.
***
bu arada yorumdan anladığım kadarıyla herhalde sizde bizim okuldansınız,ben hala okuldayım siz mezunlardan:)
çok güzel,size güzel anıları hatırlattıysam çok memnun kaldım..
Yorum Gönder