31 Aralık 2009 Perşembe

Yılbaşı ve Çam Kozalağı Sevdası

Bir çam ormanına girdik.Maksat biraz hava alalım.Biraz da kozalak toplayalım.Yılbaşı kutlamıyorum.Kozalak sevdası doğaya düşkünlüğümden kaynaklanıyor.Evde cilalanmış,süslenmiş bir sürü kozalak var.Nedense az geldi:)
Hani apartman dairesinde oturuyoruz ya.Doğayla ancak tatil günlerinde haşır neşir olabiliyoruz.E doğaya gidemiyorsak doğa bize gelsin.Memlekete gidince bir kova toprak getirmek lazım.Pencere önünde soğan,maydonoz...


Yerde kesilmiş ağaç dalları görünce ''eneee ormancılar ağaçları yeni budamış,ağaçtan toplamamıza gerek kalmadı,yerdeki dallardan koparalım kozalakları'' dedim.Yeni kesildiği anlaşılan ağaç köklerini gördüğümde ''demek ki yaşlanmışlardı,kesilmeleri gerekiyordu'' diye düşündüm(cidden böyle düşündüm).



Eve döndüğümde TV'de bir haber;çam ağacı keserken suçüstü yakalanan insanlarla ilgili.
Ancak o zaman aklım başıma geldi.Kesin olarak bilmiyoruz tabi ama bu ağaçların da aynı akıbete uğramış olması ihtimali var.Hem benim yaptığıma ne demeli!Her kozalak sevdalısı ormana dalsa sonuç ne olur?Neyse ki fazla meraklısı yok:)Bundan sonra kozalakları köyümüzün ormanından temin etmeye karar verdim.İnsan hata yaptığında hatasını kabul etmeli ki arkadan yenileri gelmesin.


“Görmez misin ki; göklerde ve yerde olanlar; güneş, ay, yıldızlar, dağlar, ağaçlar, hayvanlar ve insanların birçoğu Allâh’a secde ediyor.''(Kuran-ı Kerim)

Ben yılbaşı kutlamıyorum ama bu yılbaşını önemseyen ve kutlayan herkes için hayırlı,mutlu,mesud bir yıl temenni etmeme engel değil:)

İyi yıllar!

7 yorum:

nalan dedi ki...

yılbaşı çncesi kaçak ağaç kesimleri de artık rant kapısı oldu maalesef :(

minimalist dedi ki...

kutlamasan da benim senin yeni yılını kutlamama engel değil :)) Mutlu ve doğa ile bolca içice bir yıl dilerim sana ve ailene.

Unknown dedi ki...

BÜTÜN İSTEKLERİNİN GERÇEKLEŞMESİ DİLEĞİ İLE SEVGİLER.ÖRELİM ÇAMLARIMIZI

Magia da Inês dedi ki...

Amiga...

que a fé e a esperança num mundo melhor sejam revividas a cada dia em seu coração!

Feliz 2010!!!

Beijinhos.
Itabira - Brasil

Melek* dedi ki...

Benim de aklıma kozalak dendiğinde Isparta,Çam Dağın dan topladığım kozalaklar aklıma geliyor.Dekor etmiştim annem taşınırken atmış:( Üç tanesini görememiş onları saklıyorum dekor bile yapamıyorum. Bişey olucak diye manevi değeri büyük bende. Biz dağ başında oturduğumuzdan yazın çam ağaçlarından topladıklarımı dekor ettim.

iffetin günlüğü dedi ki...

kozalakları bende çok severim.yeni toplandığında mis gibi kokar..

yılbaşı konusunda taklit ettiğimiz batı çevreye zarar vermeden yapıyor ne yapacaksa.bizimkiler o konuda da işin cılkını çıkarıyor.

Armina dedi ki...

Huzurlu ve mutlu bir yıl dilerim.