Savaş bitmiş olsa da biz Sivaslılar fırın kurusundan vazgeçemedik.Hala kışlık erzaklar arasında yerini koruyor.
Yapılışına gelince;önce simit pişirir gibi fırında(taş fırın) pişiriliyor.Ardından,sönmüş ama sıcaklığını kaybetmemiş fırında,yanlış hatırlamıyorsam 12 saat bekletiliyor.İçindeki tüm sıvı buharlaştığı için uzun zaman bayatlamıyor.
Yemeden önce yalnızca bir kez suya daldırıp çıkarıyorsunuz.Bir dakika kadar ıslak olarak beklettikten sonra kıtır kıtır yenecek kıvama geliyor.
Sahur menüm;çorba,salata,meyve ve fırınkurusundan oluşuyor.Bu menüyü Ramazan'ın sonuna kadar korumayı düşünüyorum.
Sahur menüm;çorba,salata,meyve ve fırınkurusundan oluşuyor.Bu menüyü Ramazan'ın sonuna kadar korumayı düşünüyorum.
Rabb'im oruçlarımızı kabul etsin(inş.)
http://www.candundar.com.tr/index.php?Did=10322 Yazı hoşuma gitti.
4 yorum:
Bu biraz şekilsizmiş:)
Ben de beypazarı kurusu yaptım geçenlerde. Sahurda güzel oluyor kıtır kıtır:)
Ellerine sağlık canım..
Anadolu'da her malzeme en iyi şekilde değerlendirilir değil mi? Bu da en güzel örneklerinden. Hayırlı, uğurlu, sağlıklı, bereketli olsun ramazanın...
selamlar arkadaşım, ne değişik bir tat, eline sağlık, ayrıca karadeniz resimlerine de bayıldım sevgiler
nurdanın mutfağı
Eline sağlık....
Hayırlı ramazanlar....
Selamlar...
Sevgiler....
Yorum Gönder