19 Eylül 2008 Cuma

Zeytinyağlı Bamya


Malzemeler:
_Yarım kg. bamya,
_1 adet büyük boy soğan,
_2 adet orta boy domates,
_1 adet limon,
_Zeytinyağı,domates-biber salçası.
Yapılışı:Bamyaların sap kısmı koni oluşturacak şekilde soyulur.soğan ve domatesler yemeklik doğranır.Soğan pembeleşene kadar zeytinyağında kavrulur,salça eklenir,biraz daha kavrulur.Domates eklenir,fazla öldürmeden yemeğin suyu dökülür.Kaynamaya başladığı zaman bamyalar ilave edilir(Daha önce eklerseniz bamya suyunu salar).Orta ateşte pişene kadar kaynatılır.Ocaktan indirmeden hemen önce limon sıkılır.

6 yorum:

Melek* dedi ki...

çok güzel gözüküyor ellerine sağlık limon suyu ilave etmiyorsun heralde ..ellerine sağlık

kitchensweetkitchen dedi ki...

Pardon,malzemelere yazmışım ama tarifte söylemeyi unutmuşum.Limonsuz olmaz tabi.

banu gökşin dedi ki...

cok guzel bır tarıf canım ellerıne saglık nefıs gorunuyor. iyi hafta sonları sevgılerımle..

birdutmasali dedi ki...

bamya ve pilav benim sevgili ikilimm :)
elinize sağlık. svglrrrr

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

bamya yı çok seviyorum bu senede çok ucuzdu bol bol tükettik buzluktada yerlerini aldılar elleriniz sağlık çok iştah açıcı görünüyor sevgilerimle canım

ceyt dedi ki...

en sevdiğim yemektir diyebilirim.bamyayı özellikle zeytinyağlısını görünce hiç dayanamam.nefis olmuş.ellerine sağlık canım.
sevgiler...