2 Kasım 2007 Cuma

Elmalı Kurabiye


Malzemeler:
_125 gr. tereyağı(eritilmiş),
_Yarım su bardağı şeker,
_Yarım su bardağı yoğurt,
_Bir yumurtanın yarısı,
_Yarım paketten biraz fazla kabartma tozu,
_6 kahve fincanı un(Yoğurdun kıvamına,yumurtanın büyüklüğüne ve yoğurma şeklinize göre un miktarı değişiklik gösterebilir)
İç malzemesi için:
_1.5 elma(rendelenmiş),
_Bir çorba kaşığı şeker,
_Yarım çorba kaşığı tarçın,
_Bir çorba kaşığı dövülmüş ceviz.
İç malzemenin hazırlanması:Elmaları rendeleyin.Şeker ve tarçınla birlikte tencereye alıp,orta ateşte suyunu iyice çekinceye kadar,arasıra karıştırarak pişirin.En son cevizi de ilave edip,altını kapatın.
Yapılışı şöyle:
Eritilmiş ılık margarini,şekeri,yoğurdu ve yumurtayı bir kapta elinizle iyice karıştırın.Elenmiş unu ve kabartma tozunu azar azar ekleyin.Unun tümünü aynı anda ekleyip yoğurursanız,istediğiniz kıvamı elde edemezsiniz.Elinize yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur elde edin.Hamuru iki eşit parçaya bölüp her bir parçayı merdaneyle açın ve mantıda olduğu gibi kare kare kesin(Mantıdan çok daha büyük kareler olmalı tabi).Hazırladığınız içten koyarak fotoğraftaki gibi ya da isterseniz poğaça gibi şekil verin.150 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

6 yorum:

Melek* dedi ki...

merhaba
çok güzel olmuş kurabiyeler ama hani bunu tarifi:)))

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

:)Az sonra:P Önce raklamlar:)

Gönül dedi ki...

oh oh oh harika olmuş elmalı kurabiyelerin ellerine sağlık canikom:)) sevgilerimle

meleginmarifetleri dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel bir kurabiye yapmışsın aldım birtanecik iyi pazarlar dilerim hoşçakal

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Teşekkür ediyorum:)İyi pazarlar size de.

ACIBADEM KURABiYESi dedi ki...

çok severim elmalı kurabiyeyi, nefis görünüyor... Elinize sağlık...