_1 çay fincanı dövme ya da pirinç,
_Yarım su bardağı haşlanmış nohut,
_2.5 su bardağı yoğurt,
_Yarım yumurta,
_Zeytinyağı ve nane.
Yapılışı:Dövmeyi ve nohutu tencereye alıp dövmeler pişene kadar kaynattım(Nohut zaten pişmişti).Bir kasede yoğurt yumurta ve 1 su bardağı suyu mikserle iyice çırptım.Kaynamakta olan çorbaya bu karışımı ekleyip hiç durmaksızın karıştırdım.(Karıştırmayı bırakırsanız yoğurt kesilir)İlk kaynama belirtisini görür görmez çorbayı ocaktan aldım ve üzerine kızdırılmış yağ-nane döktüm.Son olarak tuzunu attım.
Bilmeyenler için bir not:Dövme, buğdayın dövülmüş halidir ve Güneydoğu mutfağında sıkça kullanılır.
Bilmeyenler için bir not:Dövme, buğdayın dövülmüş halidir ve Güneydoğu mutfağında sıkça kullanılır.
7 yorum:
Çorba harika olmuş ellerine sağlık canım....
Sevgiler...
bu tarifi kesin denemeliyim hazir nohutumda var ellerine saglik
Emel-deturkserecepten.blogspot.com
Hımm,çok leziz görünüyor,ellerine sağlık,iyi iftarlar.sevgilerimle...
çorbada çorba hani:) soğuk çorba olarak yapılan bumu yoksa... ellerine sağlık
Urfa'da içtik ya bundan, ne çabuk unuttun?:)
mukemmel gozukuyor elinize saglik. Dovme nedir acaba ogrenebilirmiyim? Zengin antep mutfagini sayenizde taniyacagim. Sevgiler
dovme bugdayin dovulmus hali simdi gordum aciklamanizi ama hic kendisini gormedim artik oralara yolum duserse alinacaklar listemde...
Yorum Gönder