İlk defa Antep'te tattığım ve çok beğendiğim bir çorba bu.
Malzemeler:
_Yarım çay fincanı dövme,
_İki su bardağı hazır yoğurt(Ev yoğurdu kullanacaksanız miktarı arttırmalısınız)
_Bir buçuk yemek kaşığı haspir(Safran)
_Yarım yumurta.
Yapılışı şöyle:Dövmeyi iki su bardağı suyla pişene kadar kaynatın.Ayrı bir kapta yoğurt,yumurta ve bir miktar suyu(çorbanın yoğunluğunu nasıl istiyorsanız) mikserle çırpın.Bu karışımı kaynamakta olan dövmenin üzerine azar azar ekleyin ve sürekli karıştırın.Kaynayınca hemen ateşten alın.Son olarak haspir ve zeytinyağı, Antepli komşumun bana anlattığı şekilde şöyle ekleniyor.Kepçeye haspiri koyun.Çorbanın üzerinde tutarak kızdırılmış zeytinyağını da kepçeye ekleyin ve çorbaya daldırın.En son tuzunu da ekleyip servis yapın.Haspir yoksa nane de kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder