15 Ekim 2007 Pazartesi

Mantar Kavurma


Malzemeler:
_300gr. mantar,
_5 adet kırmızı biber,
_3 adet sivri biber,
_2 orta boy soğan.
Yapılışı:Mantarların saplarını temizleyip yıkayın.Bekletecekseniz limonlu suya koyun.Diğer sebzeleri de yıkayıp dilediğiniz şekilde doğrayın.Mantarları tavaya alıp biraz sıvı yağ ilavesiyle kavurmaya başlayın.Suyunu çektikten sonra, önce kırmızı biberleri, bir iki dakika sonra da sivri biberleri ve soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin.Bu arada tuz atmayı da unutmayın.Ben, sebzeleri fazla pişirmekten yana değilim.O yüzden, renklerini kaybetmeden ocaktan alırım.Başka bir sebzeli tarifte görüşmek üzere:)

2 yorum:

M.AKIN dedi ki...

çok güzel gözüküyr mantar yemeğini çok severim ,birde tavuklusunu dene o da çok güzel oluyor...

kitchensweetkitchen dedi ki...

Tavuklusunu deniycem aklımda.Sende yemiştik hani o di mi:)