30 Ekim 2007 Salı

Ekşili Ispanak Çorbası


Malzemeler:
_1 kahve fincanı yeşil mercimek,
_1 kahve fincanı bulgur(Köftelik bulgurdan kalın,pilavlık bulgurdan ince)
_1 orta boy soğan,
_1 demet ıspanak(1 maydonoz demeti kadar),
_Salça,tuz,baharat,limonsuyu,nar ekşisi.
Yapılışı şöyle;5 bardak suyla mercimekleri yarı yarıya haşlayın.Bu arada ayrı bir tencerede ufacık doğradığınız soğanları yağ ile pembeleştirin.Salça ve baharat ekleyin.Bir kaç kez karıştırıp ıspanağı ilave edin.Bir kaç dakika kavurduktan sonra çorbanın suyundan bir miktar alıp bu karışıma ekleyin.Bulguru ve bu karışımı aynı anda çorbaya ilave edip on dakika daha pişirin.Ocaktan almadan önce limon suyu ve biraz nar ekşisi ekleyin(Ne kadar ekşi olmasını istiyorsanız o ölçüde).Afiyet olsun.Aslında bu semizotu ile yapılan bir çorbaydı ama ıspanakla da çok güzel oldu.Ekşi tatlardan hoşlanıyorsanız mutlaka deneyin.

2 yorum:

M.AKIN dedi ki...

ekşi çorbaları çok severim buda çok güzel gözüküyor yapıp böl ekşisinide koyup yerken seni anarım:)

kitchensweetkitchen dedi ki...

En azından bir kişi tarifimi deniycek demek ki.Ne mutlu bana:)