18 Ekim 2007 Perşembe

My First Revani:)




Tatlı sevmediğim için nadir olarak yaparım.Dün akşam da ilk defa revani yaptım.Ben 'kalır bu yenmez' derken yarısından çoğu bitti bile:)

Malzemeler:

_2 yumurta,

_1/2 su bardağı şeker,

_1/2 su bardağı yoğurt,

_1/2 su bardağı sıvıyağ,

_1/2 su bardağı irmik,

_1 su bardağı un,

_1 paket kabartma tozunun dörtte üçü,

_Limon kabuğu rendesi,


Şurubu için:

_2.5 bardak(su bardağı) su,

_1+1/4 su bardağı şeker(Ben fazla tatlı sevmediğim için şekerini az koydum.Tatlı sevenler 2 bardak şeker kullanabilir),

_çeyrek limon suyu.


Yapılışı:Önce, şurubunu hazırlayıp soğumaya bırakın.Şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar mikserle iyice çırpın.yoğurt ve sıvıyağı da katıp biraz daha çırpın.İrmik,un.limon kabuğu rendesi ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.Yağlanmış tepsiye döküp, 170-180 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Fırından çıkan revani, henüz sıcakken şurubunu dökün ve içine çekmesini bekleyin.Revani sıcak,şurup ılık olmalı)Afiyet olsun:)

2 yorum:

Melek* dedi ki...

çok güzel gözüküyor ben bunu yersem korkarım parmaklarda gider arada çünkü tatlıyı çok severim:)ellerine sağlık

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Teşekkürler yorumun için:)Tatlıyla aramı düzeltmeye çalışıcam:P