27 Kasım 2007 Salı

Elmalı Kurabiye(2)


Malzemeler:(22 adet kurabiye)
_125 gr. tereyağı(eritilmiş),
_3 çorba kaşığı pudra şekeri,
_1 çay bardağı yoğurt,
_1 paket vanilya,
_1 paket kabartma tozu,
_2.5 su bardağı un.
İç malzemesi için:
_1 adet elma,
_1.5 çorba kaşığı şeker,
_1 tatlı kaşığı tarçın,
_Biraz ceviz.
Yapılışı:
1_Önce iç malzemenin hazırlanması gerekiyor.Elmaları rendeleyin.Şeker ve tarçınla birlikte tencereye alıp,orta ateşte suyunu iyice çekinceye kadar,arasıra karıştırarak pişirin.En son cevizi de ilave edip,altını kapatın.
2_Un ve kabartma tozu hariç,tüm malzemeyi bir kapta iyice karıştırın.Margarin ve yoğurt oda sıcaklığında olmalı.Unu da ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
3_Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Çay tabağı büyüklüğünde açıp iç malzemeden koyun ve kapatın.Üzerine herhangi bir şey sürmeden 150 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

canim ben bu elmali kurabiyeyi nasil görmemisim yoksa kurabiyeleri hic kacirmam ,canim eline saglik cok güzeller iyi aksamlar