Kış kapıya dayandı.Turşusuz ev olmaz.Yaklaşık 10 gün kadar önce, lahana turşusu yapmıştım.Turşu güzel olunca da, sizinle paylaşmak istedim.Kornişon turşusunu ise bir kaç gün önce kurdum.Şimdi olmayı bekliyor.
Lahana turşusu için malzemeler:(5 litrelik kavanoz)
_1 top lahana(Orta boy),
_1 baş sarımsak,
_2 adet havuç,
_2 adet kırmızı biber,
_1 adet limon,6.5_7 çorba kaşığı turşu tuzu,
_1 su bardağı sirke,
_10 bardak önceden kaynatılmış su(3-4 litre kadar,su miktarı sebze yoğunluğuna göre değişebilir),
_1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber(bunun yerine taze acı biber de kullanılabilir).
Yapılışı:Lahananın dış yaprakları ayrılıp atılır.Arzu edilen büyüklükte kesilir.Sarımsak,biber,havuç,kesilmiş limon parçalarından aralara yerleştirilerek kavanoz doldurulur.(Turşunun çabuk olmasını isterseniz, lahanaları yarım dakika süre ile haşlayıp,sonra kavanoza doldurabilirsiniz.)Ayrı bir kapta su,sirke,tuz,pul biber karıştırılır ve kavanoza dökülür.Kavanoz tamamen su ile dolmalıdır.Boşluk kalması turşuyu bozabilir.Kapağı sıkıca kapatılarak olmaya bırakılır.
Kornişon Turşu
Kornişon turşu için malzemeler:(3 litrelik kavanoz)
_1.5 kilo kornişon,
_1 büyük baş sarımsak,
_1/2 su bardağı sirke,
_4_4.5 çorba kaşığı turşu tuzu,
_Aldığı kadar su ve acı biber.
_Bir kaç dal maydonoz.
Yapılışı:Kornişonlar yıkanır.Aralara sarımsak koyarak kavanoza doldurulur.Sirke,tuz ve biber ayrı bir kapta karıştırılır,kavanoza dökülür.En üste maydonoz yerleştirilir.Kapağı sıkıca kapatılarak serin bir yerde olması için bekletilir.
Bu da olmuş hali.
10 yorum:
canım tursular nefis görunuyor. bende tursu yaptım lahana tursusu. ama cesitleri arttırmak gerek kısa hazırlık. ellerine sağlık. sevgiler..
Hımmm tuşuya bayıldım.Her mevsim zevkle yerim.Ellerinize sağlık harika turşu kurmuşsunuz....
ellerinize sağlık, kuru fasulye pilavın yanında tadına doyum olmaz:)
Merhaba,
Turşularınız nefis görünüyor,ellerinize sağlık.
Yemek Etkinliğine nasıl katılabiliriz diye bir soru sormuşsunuz,elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.
Bulunduğumuz ayın etkinliğini hazırlayan site sahibinin sayfasına girip,logoyu oluşturan etkinlik kodunu almanız ve sayfanıza yerleştirmeniz gerekiyor.
Etkinlik günü geldiğinde (genellikle her ayın 15'i) belirlenen konuya uygun tarifinizi sayfanızda yayınlamanız ve yayınladığınız tarife ait linki-adınızı-soyadınızı-yaşadığınız şehri ev sahibi tarafından verilen e-mail adresine göndermeniz gerekiyor.
Yemek etkinliğine ev sahipliği yapacak olan blog veya site Hatice'nin Portakal Ağacı sitesinde ilan ediliyor.
Yeni etkinliklerin ev sahiplerini oradan takip edebilirsiniz.
Yemek Etkinlikleri hakkında daha geniş bilgiyi Hatice'nin sitesinde "etkinlik" başlığı altında bulabilirsiniz.
Başka sorular veya anlayamadığınız bir konu olursa seve seve yardım ederim.
merhaba canım yenisin galiba ister istemez katılmışsın galiba.etkinliğe kışa hazırlanan herşey turşular reçeller tarhanalar adı üzerinde kışa hazırlık. benim sayfada linki var mahsun prenses oraya giriyorsun adresi var orda o adrese kendi linkini ve nerden katıldığını neyle katıldığını yazıyorsun gönderiyorsun kolay gelsin
Muhterem Hanım ve Özlem Hanım çok teşekkürler:)
Yorum yazan diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum tabi:)
canikom şı kornişon turşuyu ben rica etsem nasıl olur:))) ellerine sağlıkk turşu gibisi varmı....sevgilerimle
slm canım:)
mmm turşuya bayılırım biraz alabilirmiyim lütfenn:))
çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler
lahanayı yeni kurduğumdandır heralde onda pek gözüm yok fakat kornişon turşusunu çok severim salataların içine doğrayıncada mayonezle harika olur ellerine sağlık
Yorum Gönder