Antep yuvarlama yemeği yapmak için hazır yuvarlama almıştım.Galiba biraz fazla almışım,bir türlü bitmek bilmedi:)
Benim de aklıma, annemin Erzurumlu bir komşusundan öğrendiği köfteli çorbadan yapmak geldi.Erzurumlular ''aşotu'' ya da ''kişniş'' denilen bir ot kullanıyorlardı çorbada.Bende bu ottan bulunmadığı için onun yerine maydonoz kullandım.
Malzemeler:
_1 su bardağı hazır yuvarlama,
_Yarım çay fincanı dövme,
_2.5 su bardağı yoğurt,
_1 yumurta,
_Bir kaç dal maydonoz,
_üzerine sıvıyağ.
Nasıl yaptım?
Dövmeyi 1 bardak su ile kaynattım.Pişmesine yakın, yuvarlamaları ekledim.Yuvarlamalar da pişince, mikserle çırptığım; yoğurt,yumurta,su karışımını yavaş yavaş çorbaya ekledim.Kaynayınca ocaktan aldım.Kızgın yağda bir kaç defa çevirdiğim maydonozu da ekledim ve servis yaptım.
Üzerinin kırmızı olmasını isterseniz yağın içine biraz kırmızı biber de ekleyebilirsiniz.
11 yorum:
görüntüsü herşeyi anlatıyor bence diyecek bir şey yok tadının tartışılmaz olduğuna inanıyorum ellerin dert görmesin:)ama bir ara görüştüğümüzde bende isterim:)
merhaba, çok nefis bir çorba bir okadarda besleyici, ellerinize sağlık, diğer tüm tariflerinizde harika gözüküyor...görüşmek dileğiyle..sevgiler
uffff muhtesemm ellerine saglik nasilda canim cekti biraz zahmetli degilmi ben bir kere yaptim. yuvarlamalar biraz ugrastiriyor ama zahmete deger:)
sevgilerimi biraktim canim hayirli geceler diliyorum.
Valla Kendimi Tehlikeye atmak ve kural disina cikmak istemem::)))
Merhabaa;
Valla corba harika gozukuyo ama benim icin nedense corba dedigin basit olacak:))) Ama bu corba ana yemek yerine bile gecebilir bencee doyurucu yani
ellerinize saglikk
www.aynurdantarifler.blogspot.com
selam ziyaretiniz için çok teşekkürler benimde sizin gibi arkadaşlarım için açtığım diğer sayfaya yorum yazmışsınız onun için o sayfada sadece arkadaşların linkleri var dogada olan sayfama beklerim bloğunuzu biraz gezdim çok beğendim bizim damak tadımıza uyan nefis lezzetler var ellerinize sağlık hayırlı cumalar sevgiler
offf harika bir çorba ellerine sağlık canım çok güzel olmuş iyi hafta sonları dilerim
Su soguk günlerde cok nefis bir corba ,alta tursular cok güzel bir kis manzarasi olmus ellerine saglik,sevgiler
merhabalar
mmmm misler gibi sıcacık çorba, bu soğuk kış günlerinde ne güzel gider ellerine sağlık sevgilerimi bırakıyorum...
Canim merhabalar, ya sen ne güzel bir corba cikarmissin ortaya yani ben antepli olarak yuvarlamayi böyle görsem bizim yuvarlama oldugu aklima gelmezdi tamamen ayri bir lezzet olmus ellerine saglik, görüntüde harika, sevgiler...
ah antep mutfağı ah :) ben de antakyalıyım.
Soğuk kış günlerine en yakıştırdığım çorbalardan,ben kırmızı pul biberli seviyorum.Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor çorba.
sevgiyle kal...
Yorum Gönder