25 Ekim 2007 Perşembe

Ahududu Reçelli Pasta

Dün akşam çaya gelen misafirlerimiz için ahudu reçelli pasta ve peynirli börek yaptım.Pastanin tarifi şöyle;

Keki için malzemeler:

_4 yumurta,

_4 kahve fincanı şeker,

_1.5 kahve fincanı süt,

_1.5 kahve fincanı yağ,

_5 kahve fincanı un,

_Yaklaşık 2 yemek kaşığı kakao,
_1 paket kabartma tozu,

_1 paket vanilya.


Kreması için malzemeler:

_1 kilo süt,
_3 kahve fincanı un,

_125 gr. tereyağı,

_1 su bardağı şeker,

_1 paket vanilya.

_Arasına ve üzerine:Muz,dövülmüş ceviz,ahududu reçeli, damla çikolata.

Yapılışı:Önce, yumurta ve şekeri mikserin en yüksek hızında havalandırarak 6-7 dakika çırptım.Diğer malzemeleri de ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış kelepçeli kalıba döktüm.Fırını hiç ısıtmadan keki koydum ve 180 dereceye ayarlayıp tam olarak 27 dakika pişirdim.(Pişme esnasında fırın kapağını açarsanız, kekin ortası içe çöker)Kek soğuyana kadar kapağı hiç açmadım.


Kremanın yapılışı:Margarini eritip unu ilave ettim.5 dakika kadar kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü ekledim(bu arada karıştırmaya devam ettim tabi)Şekeri ve vanilyayı da koyup kaynayana kadar sürekli karıştırdım.Kaynadıktan sonra altını kısıp 2-3 dakika kadar daha karıştırmaya devam ettim ve ocaktan aldım.İlk sıcaklığını kaybedince mikserin en yüksek hızında 10 dk. çırptım.



Sıra geldi keki kesmeye.Kelepçeleri çıkardıktan sonra kürdanla keseceğ,m yerleri işaretledim ve naylon bir iple keki iki parçaya böldüm.Yalnız,kabardığını da hesab ederek biraz daha yukardan kesmem gerekirdi.Resimde de görüldüğü gibi ortalayamamışım:)Birinci parçanın üzerine krema sürdükten sonra dövülmüş ceviz serptim.Küp küp doğradığım muzları da ekledim.Diğer parçanın iç kısmına da ince bir tabaka halinde krema sürüp ,birinci parçanın üzerine kapattım.


Üzerini tamamen kapatacak şekilde, kalan kremayı bir spatula yardımıyla tüm pastaya sürdüm.Ortasında yuvarlak bir alanı damla çikolata ile süsledim.Geri kalanına da ahududu reçeli sürdüm.Pastayı bu şekilde süsleme fikrini buradan aldım.
Kekin tarifini eski bir komşumdan almıştım.İçeriğinde yağ ve süt olduğu için ıslatmaya gerek kalmıyor.Çok yumuşak ve lezzetli bir kek oldu.Krema ise kümbet pastanınkiyle aynı.Afiyet olsun.

1 yorum:

Melek* dedi ki...

Açıkçası ilk adını gördüğümde hiç reçelli pastamı olur dedim ama bugün gelen misafirime önce ıslak kek yapıyım dedim sonra düşündüm ve senin üzerine sürdüğün reçel geldi aklıma bende normal sade kek yapıp reçel süreyim dedim ve iyi sonuç alınca ön yargımdan vaz geçtim inanıyorumki senin pastan dahada güzeldir...