25 Ekim 2007 Perşembe

Hazır Yufka Böreği(Peynirli)











Malzemeler:


_5 adet yufka,


_Yaklaşık 1 kilo peynir,


_Maydonoz,


_Harcı için:1 su bardağı süt,1/2 su bardağı sıvıyağ,1 yumurta,


_Hazırlanan harçtan+susam.




Yapılışı:Yufka açılır,üzerine süt,yumurta ve sıvıyağdan oluşan harç sürülür(Ben, her bir yufkaya 6_7 yemek kaşığı harç sürdüm)Fırça yardımıyla her tarafına yedirilir.Maydonoz ve peynir de serpildikten sonra fotoğraftaki gibi rulo yapılır.(Ben böreği iki ayrı tepside pişirdim.1.tepsiye sol taraftaki gibi, diğer tepsiye ise uzunlamasına yerleştirdim).Üzerlerine hazırlanan harçtan(Dilerseniz yumurta sarısı) sürülüp susam serpilir ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirirlir.Piştikten sonra tepsinin üzeri diğer bir tepsiyle ya da bir bezle kapatılırsa böreğin sertleşmesi önlenmiş olur.
Not:benim fırınımda kurabiyeler 150,börekler 200 derecede pişiyor.Başka fırınlarda durum farklı olabilir.

5 yorum:

Melek* dedi ki...

ya sen çok marifetli olmuşsun yaw yoksa eltinemi çektin:P kayınvalidenemi:P bence annenedir:)börek çok güzel gözüküyor eşim çok sever böreği o olsaydı hiç bırakmazdı görüntüsünden belli tadının güzelliği:)

Adsız dedi ki...

UMARIM GÜZEL OLUR YOKSA MİSAFİRLER TEPSİYİ KAFAMA GEÇİRİR MİSAFİRDE BABAM

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Heheh:)

Adsız dedi ki...

yorum yazmadan çıkmak yasak diye yorum yazıyorum.böreğin üstüne su serpipde örtsek olur dimi.

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Evet,annem yumuşak olması için su serperdi.Kurallara uyduğunuz için teşekkürler:)