Hemen herkesin bir mercimek çorbası tarifi vardır ama gene de yazayım.
Malzemeler:
_Yarım çay fincanı kırmızı mercimek,
_Bir ufak patates,
_Bir ufak soğan,
_4 su bardağı su(Et suyu varsa, 2 su bardağı su,2 su bardağı et suyu),
_Tereyağı,margarin,
_Bir buçuk tatlı kaşığı un,
_Antep biberi,
_Bayat ekmek.
Yapılışı:Mercimek,patates ve soğanı 4 bardak suyla haşlayalım.Piştikten sonra süzgeçten geçirelim.Ayrı bir kapta, bir miktar margarini eritip bir buçuk tatlı kaşığı un ilave edelim.Sürekli karıştırarak rengi pembeye dönünceye kadar kavuralım.Yarım su bardağı soğuk suyu kavurduğumuz unun üzerine yavaş yavaş ekleyelim.Bu karışımı çorbaya ilave ettikten sonra sıra geldi ekmeklere.Küp küp doğradığımız ekmekleri bir miktar tereyağıyla karıştırarak fırında beş dakika kadar bekletelim.Bu işlemi tavada da yapabilirsiniz.Renkleri kahverengi olunca fırından çıkaralım ve servisten hemen önce çorbaya ekleyelim.Acı sevenler Antep biberini tereyağında kızdırarak çorbaya ilave edebilirler.Afiyet olsun!
Malzemeler:
_Yarım çay fincanı kırmızı mercimek,
_Bir ufak patates,
_Bir ufak soğan,
_4 su bardağı su(Et suyu varsa, 2 su bardağı su,2 su bardağı et suyu),
_Tereyağı,margarin,
_Bir buçuk tatlı kaşığı un,
_Antep biberi,
_Bayat ekmek.
Yapılışı:Mercimek,patates ve soğanı 4 bardak suyla haşlayalım.Piştikten sonra süzgeçten geçirelim.Ayrı bir kapta, bir miktar margarini eritip bir buçuk tatlı kaşığı un ilave edelim.Sürekli karıştırarak rengi pembeye dönünceye kadar kavuralım.Yarım su bardağı soğuk suyu kavurduğumuz unun üzerine yavaş yavaş ekleyelim.Bu karışımı çorbaya ilave ettikten sonra sıra geldi ekmeklere.Küp küp doğradığımız ekmekleri bir miktar tereyağıyla karıştırarak fırında beş dakika kadar bekletelim.Bu işlemi tavada da yapabilirsiniz.Renkleri kahverengi olunca fırından çıkaralım ve servisten hemen önce çorbaya ekleyelim.Acı sevenler Antep biberini tereyağında kızdırarak çorbaya ilave edebilirler.Afiyet olsun!
1 yorum:
süper bir çorba tadı damağımda kaldı:)
Yorum Gönder