Antep mutfağından bir yemek.Her şeye burun kıvıran oğlumun bu yemeğe 'hayır' dediği pek görülmemiştir.Esasen, Antep denince akla gelen çok meşhur ''yuvarlama'' yemeği yoğurtlu patatesin kardeşi sayılır.Tek fark, yuvarlamanın patates yerine pirinç ve undan yapılmış ufacık köfteler içeriyor olması.Ben henüz yuvarlama yapmadım.Çok zahmetli bir iş çünkü.Antepliler bayramlardan önce çıldırmış gibi yuvarlama yapar.Yapamayanlar için de hazır yapılmış köfteler satılıyor.Henüz almadım.Kim bilir belki bu bayram yaparım(Peh peh:)
Yoğurtlu patates için malzemeler:
_250_500gr. arası yemeklik kuşbaşı(Burda koyun eti kullanılır ama dana etinden de pekala güzel oluyor),
_Bir su bardağı haşlanmış nohut(Önceden haşlanmamışsa etle beraber pişirilir),
_2-3 adet patates,
_5 su bardağı hazır yoğurt(ya da iki su bardağı süzme yoğurt),
_Bir yumurta,
_Üzeri için zeytin yağı ve nane.
Yapılışı:Eti bir tencerede tuzunu da atıp kaynatın.
patatesleri de ekleyerek pişene kadar biraz daha kaynatın
En son nohutu da ekleyin.
Ayrı bir tencerede yoğurt ve yumurtayı iyice çırpıp ocağa alın.Kaynayıncaya kadar iyice karıştırın.Kaynar kaynamaz ocaktan alın ve yemeğe ekleyin(Gene karıştırarak).En son kızdırılmış zeytinyağı ve naneyi de döküp servis yapın.(Yoğurdu eklediğiniz esnada yemeğin hala sıcak olması gerekiyor.) Haa tuzunu da unutmayın.Yoğurtlu yemeklerde tuzun en son atılması gerekir.
5 yorum:
Merhaba!Bloğun hayırlı olsun,yoğurtlu patates çok lezzetli görünüyor.
sevgiyle kal...
Teşekkür ediyorum ab-ı hayat.Sizin yemekler de bir harika.Yemeklerden ziyade fotoğraflar da çok hoşuma gitti.Estetik olmuş.
merhaba, bloğunuz hayırlı olsun, hoşgeldiniz blog dünyasına :-) yoğurtlu patates gayet güzel olmuş ellerinize sağlık...antepli değilim bende sizin gibi ama artık antepli sayılırım :-) görüşmek ümidiyle, kolay gelsin...
mutfağım (canım,şirin,talı,güzel)mutfağım demekmiş anlamı . . .ewet anlamıda siten gibi güzelmiş ;)
Teşekkürler yeşil kivi hoşbulduk.M.Akın sana da teşekkürler:)Sitene yorum yazıcam ama yorum yazacak yer yok:P
Yorum Gönder