24 Ekim 2007 Çarşamba

Yuvarlama ya da Yuvalama(Antep)


İşte, sonunda!Ben de yuvarlama yaptım:)O ufacık köfteleri hiç üşenmedim,saatlerce elimle yaptım.....diyemiycem.Hazır aldım:)Ama, köfteler haricindeki işlemleri kendim yaptım.
Malzemeler:
_1 su bardağı hazır yuvarlama,
_1 su bardağı nohut,
_200-300gr. kemikli et(Ben kuşbaşı doğranmış hafif yağlı et kullandım),
_3 su bardağı süzme yoğurt(Süzme yoğurdum yoktu, ben de 4.5 su bardağı katı hazır yoğurt kullandım.Bence sonuç farketmedi),
_1 yumurta,
_yarım yemek kaşığı un,
_Üzerine dilediğiniz kadar zeytinyağı ve nane.
Yapılışı:Önce, eti ve nohutu pişene kadar kaynatmak gerekiyor.Benim dolabımda haşlanmış nohut vardı o yüzden yalnızca eti pişirip sonra nohutu ilave ettim.Küçük bir tencereye biraz su koydum.Üstüne bir süzgeç yerleştirdim.Yuvarlamaları bu süzgece alıp üzerine tencerenin kapağını kapattım.Bu şekilde, buharda on dakika kadar pişirdim.(Sertliğini muhafaza etmesi gerekiyor) ve bunu da yemeğe ekledim.Sıra geldi yoğurdu hazırlamaya;Bir tencerede yoğurt,yumurta ve unu hiç su eklemeden mikserle iyice çırptım.Ocağın üzerine alıp kaynayıncaya kadar sürekli karıştırdım.Kaynama alametleri görünür görünmez ocaktan aldım ve ara sıra karıştırmaya devam ettim(Kesilmemesi için)Yemek henüz sıcak halde iken yoğurdu da karıştırarak ekledim.(Süzme yoğurt kullanmadığım için yemeğin tüm suyunu süzdüm sonra yoğurdu ekledim,aksi taktirde kıvamı çorba gibi olabilirdi)Bu aşamada tuzunu da ilave ettim.Ve son olarak zeytinyağını kızdırıp nane ilavesiyle yemeğin üzerine döktüm.Afiyet olsun!
Yuvarlamaların yapımını öğrenmek için buraya ya da
buraya bakabilirsiniz.

4 yorum:

Melek* dedi ki...

işte bu çok güzel kelimelerin bittiği yer burası sadece burada mideler konuşur:)tek kelimeyle enfesss

Yasemin dedi ki...

bayılırım antep mutfağına helede yuvarlamaya! nefis görünüyor ellerin dert görmesin. bu arada kiler temizliği dedinde benim bunu en kısa zamanda yapmam lazım :)

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

M.Akın teşekkürler yorumun için:)Ama yoruma bakan da seni kilolusun falan zannedecek:)
Yasemin Hanım,kilerinizi temizlenmiş bir halde görmek istiyoruz en yakın zamanda:D:)

Neş'e dedi ki...

ay bayılcam sevinçden bu site tam benlik :)) yuvarlama nasıl bir şeydir nasıl bir tattır...2 yıl oldu antep gideli ama hala aklım orada kaldı. tarifini not ettim umarım becerebilirim:)